ВЪПРОС КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ
– Кажете ми, хора, какво е успехът?!
– Успехът, дете, е да бъдеш прочут.
– Не мисля! Какво струва голата слава?!
Успехът – това е да бъдеш богат.
– Известност, богатство... едва ли тук стигат.
Успехът – това е да имаш и власт.
– Така е, но власт предполагат парите.
– Съгласен! И славата идва със тях.
– Пари, власт и слава – това е успехът?
А правят ли всички те някой щастлив?!
© Атанас Димитров Все права защищены