Добър вечер! Искам да питам,
но не зная, кого и защо.
Във въпросите пак се оплитам.
Сива мишка в едно колело.
Вечно бягам и пак съм където
стана всичко с въпроса кога
и забравил да гледам небето
просто трябваха здрави крака.
Любовта тя я има аз зная,
че е танцът красив със крила
и тогава откриваш безкрая
в него светят красиви слова.
А дали не танцуваш самичък
със сребриста и нежна мечта.
Сътворил своя идол едничък
да живее в самотна душа.
Стига пита лъжи ще получиш.
Те са отговор в нашия свят.
От игра на ролетка се учиш,
да не бъдеш духовно богат.
Даже целия блясък да имаш
на надежди отдавна познат,
но спокойствие вече да нямаш,
а тъгата да стане ти брат.
Ето даден е хляба насъщен.
Отчупи и на други подай.
Тъй ще бъдеш нахранен богато
без да мислиш за земния рай.
Въпроси с отговори.
Времето им мина.
Остана само тишина.
© Гедеон Все права защищены