4 мая 2013 г., 13:03

Върхът 

  Поэзия » Другая
548 0 1

(на този, който ми обеща, че "винаги") 


ти си като някакъв шерп
който ме е извел
в подстъпите на джомолунгма
и преди да се огледам
навред
примижала от белотата
и преди да възкликна
о чудо
ти внезапно
ме изоставяш
и побягваш
раниците въргаляйки
сякаш че само аз
с Господа
трябва да разговарям
като Авраам 
чакай

викам след теб
ами върха
още не сме го стигнали

само един орел
побелял от снега
ми помахва с криле

върха
там се стига
единствено сам

отговаря ми ехото

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??