Качих се на въртележката с кончета,
И се въртях, и въртях, и въртях.
Захарен памук и дъвки за балончета.
Животът прилича на лунапарк.
Качих се на въртележката с кончета.
Яхнах най-буйния светло син жребец.
Впих длани в гривата от пластмаса.
И полетях напред в бесен галоп.
Захарни петлета, кремчета от бял сняг.
Виенско колело, влакчета, тълпа.
Светът се върти в кръг като пиян.
Дошъл е лунапарк в града.
Качих се на въртележката с кончета,
И се въртях сама, и се въртеше с мен светът.
Госпожо, слезте, въртележката е за деца,
Каза ми събуденият посред нощ пазач.
© Ваня Накова Все права защищены