Върви, народе заблудени,
към урните и днес върви,
там депутати, мутри, бизнесмени,
се надяват на твоите пари!
Идват нови политици,
подкрепяни от тъмни бизнесмени,
правят партии и коалиции
и все те лъжат със промени!
Върви за бъдещето да гласуваш,
да дойдат нови депутати,
а после дълго да ги псуваш,
че вдигат своите заплати!
Гласувай ти за своята Родина,
та дано се нещо промени,
че избягаха децата ни в чужбина
и страшни ще са наште старини!
България бе нявга славна,
с храбър и трудолюбив народ!
Днес обезлюдяваме я бавно
в търсене на по-добър живот.
Върви, народе, да гласуваш,
към урните и днес върви,
дори мизерстващ и гладуващ,
вечно чакащ светли дни…
22.05.2014 г. М. Маринов
© Марин Маринов Все права защищены