Изгубих се... - Къде ли? В битието,
завесата за нашите очи.
Изгубих се... - Къде ли? В битието,
примамка за осъдени души.
- Горя ли? - Не, аз само тлея.
- Защо ли? - Нямам въздух чист.
- Летя ли? - Не, вървя си само,
криле си нямам... имам само лист.
Да пиша, или да не пиша? Туй е въпросът,
когато няма кой да ме чете.
Да пиша, или да не пиша? Туй е въпросът,
когато няма кой и да ме разбере.
- Горя ли? - Не, аз само тлея,
а исках пламък да ви дам...
- Летя ли? - Не... вървя си само,
а исках полет да създам.
© Неземна Все права защищены