11 авг. 2024 г., 12:54

Вързопчето ми с личните неща 

  Поэзия
144 4 4

ВЪРЗОПЧЕТО МИ С ЛИЧНИТЕ НЕЩА

 

... да си приготвя някои неща,

преди да ме отвеят ветровете –

тютюнеца на моя стар баща,

на мама да накъсам китка цвете,

 

кандилце – да ми грее посред нощ,

часовник, че да знам кое е лето,

канията със своя остър нож –

да режем със момчетата мезето,

 

калъп сапун за ризката с леке,

което тъй не се изпра в потока,

то няма катафалка с ремарке! –

къде съм я помъкнал тая стока,

 

тъй както кротко паякът преде

хамаци по ъглите ми отвесни,

Бог – ако стая нейде ми даде,

пак ще ви пиша стихове и песни,

 

на тръгване да купя в някой МОЛ

кибрит – за газеничето на баба,

и сетната ми стиска сладка сол –

на всекиго да ръсна върху хляба,

 

и твоето портретче – да виси

без рамка и ширити в моя спомен...

И най-подир да кажа с кеф мерси! –

че бях за миг във тоя свят огромен.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "И най-подир да кажа с кеф мерси! –
    че бях за миг във тоя свят огромен." - усмихна ме😊
  • то няма катафалка с ремарке! –


    И такава поезия няма!
  • " то няма катафалка с ремарке! " 21 грама всичко носят! 🏵
  • Страхотно! Излято от душата!
Предложения
: ??:??