Ако ти е тежко на душата
себе си във нея скрий,
тихо прилегни до самотата
и същността си в нея свий ...
Кой си ти? Защо си?
Пак ли виновен си, кажи!
Не се отървавай от въпроси,
отговора е това, което те държи ...
Отговаряй честно, бързо,
нищо, че понякога боли,
всяка болка теб те свързва
с онова, което сам си ти ...
Може да си добър или лош -
съдник ти е съдбата,
възкръснеш ли и от тази нощ,
излизай и продължи нататък ...
Пътят не е кратък -
той е дълъг ... и оттатък ...
© Валентин Василев Все права защищены