Устроен е човек
да търси и намира лек
във фокуса на своето желание,
а то не пита: що е състрадание.
Едно събира, друго разпилява...
Не знае колко му остава,
но разумът се смее отстрани,
сърцето щом го заболи.
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены