ВЪЗХВАЛА НА МОЯТА СЪСЕДКА
… съседката, която всяка вечер ми свири на пиано Дебюси,
ми звънна на вратата и ми рече: – Валери, няма кой да ме спаси!
Ела? И донеси по-яки клещи, че бойлерът ми прави номера –
щом потекат водите му горещи, без теб от студ направо ще умра!
И си представих как ми казва: – Скъпи, за теб водата пее в обертон!
И миг преди да почнем да се къпем, аз тихо рошвам нейния бретон.
И шампоана в меките ми пръсти по топлите ѝ хълми стеля аз.
И в този миг дори и Бог се кръсти! – за нас пред своя тих иконостас.
Дано да ме събуди утре рано? – ще я възпея в своето станси! –
съседката, която на пиано ми свири всяка вечер Дебюси.
20 септемврий 2023 г.
гр. Варна, 20, 40 ч.
© Валери Станков Все права защищены