Порицавахме го довчера с нарицателното:
„Вятър ли? – вятърничава работа!“
Ала Днес възвеличаваме го до Небесата.
Че единствено Той градската смрад
от нашите дробове прогонва, отдалечава
и се смилява над нас.
И както Вършачката отделя, отвява
от Житото Плявата,
тъй и Той, Вятърът,
ни кислорода спасява.
© Вълчо Шукерски Все права защищены