ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
Пътят към Голгота е трънлив -
Вяра посята - раждаща кървави сълзи,
неверие и предателство посягат към Кръста!
Гвоздеи забиват с титанична злост
в тяло целомъдрено и чисто -
отдадено на Истината... и на Бог!
Колко още болка е нужна,
за да се окървави Разпятието?!
Колкото е Христовата вяра в доброто
и любовта му към човечеството!
Тяло в душа, душа в дух -
всички те в едно стенание,
не от болка, а от страдание,
в което последното дихание
отдават в саможертва...
Кървавият залез обгърна земята.
Бог Отец си прибра Сина...
Тялото нетленно притихна...
и на Кръста увисна...
Изгревът разкъса тъмнината
и показа Истината...
Сърцата плачат,
душите стенат,
сълзите давят дъха...
Безсилни са човеците пред Истината -
Христос е разпнат! - Бял е - и в смъртта си!
Положен тихо и оплакан...
Притихнал е Светът.
Тъга е въздуха попила.
Дори злото се смалява...
И ето на Великия Ден -
слънцето огрява и света пробужда...
Оживление настава...
И ето Христос - Бял в златна аура
възлезе на небесата към Човечеството спасено
и ВЪЗКРЕСЕ!
Възкресе Светлина от Светлината
за всичко видимо и невидимо Навеки!
© Сашка Нешева Все права защищены
Поздрави! Весели празници и на теб!