Възлюблен
Със силна ревност трудно се живее,
прояжда тя директно през кръвта,
доверието в миг загасва или тлее,
докато не го угаси приливна вълна.
И ето - стоим сами във тишината,
в безмълвния ден така приковани,
бавно възкачва престол самотата,
тлеят последни надежди събрани.
Прах и мъгли наслояват простора,
гаснат по-малко копнежи с мечти,
знай, че света се променя от хора,
знай, моят свят си единствено ти.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены
"Със силна ревност трудно се живее,
прояжда тя директно през кръвта,
доверието в миг загасва или тлее,
докато не го угаси приливна вълна!"