Роденият да литне и лети,
не може друго да го сполети.
И рано или късно той ще е
водач и хората ще поведе.
Живота си ще го остави тук
със песен от камбана или чук.
А името му светло, като ден,
ще бъде чест за тебе и за мен.
© Никола Апостолов Все права защищены
Поздравления за това прозрение, Никола!