Всички ни е снасяла кокошка.
За да станем твърди сред врящата вода.
Тънка и чуплива ни е външната обложка.
Но белтъкът се калява насред сярна миризма.
Ние сме Великденски яйца !
С червено украсени и готови за борба!
Ние сме яйцата със яйца !
За чукане създадени, глава срещу глава!
Ние правим чудеса!
На тази грешна планета, тук и сега!
Приятели, грабнете боите в ръка !
© Александър Митков Все права защищены