Октомври кима, кима,
листата падат, падат,
октомври е любезен
и все се извинява,
че пак ще дойде зима,
а той не е виновен,
октомври кима, кима
и листи рони, рони,
твърди, че ни обича
и много съжалява,
и няма нищо лично,
но зима наближава.
Октомври е японец
възпитан и любезен,
и много отговорен,
но хладен – като есен.
© Валентин Евстатиев Все права защищены