дали опроверганият ни сън
е повод за странично очертание
или са бледи гарите отвън
или богати с отчаяние
дали най близкият ни мост
гори в забравено очакване
дали осъмваме с въпрос
на който няма да повярваме
дали е светъл този стръмен път
където нямо се раняваме
не съм ти скъпа
и не си ми скъп
в последното ни тихо
приземяване
© Геновева Христова Все права защищены