ЮЛСКИ ЖЕГИ
Кошмарен ден, кошмарна нощ,
небе засипва ни с жарава.
Прохлада търсим, а пък ощ
все тази жега продължава.
Не беше ден, а колко дни,
как термометърът се вдига.
Горят треви, нивя, гори
и сякаш въздухът не стига.
И сякаш пъкълът при нас
дошъл е от страни незнайни,
и дяволът във този час
разкрива вечните си тайни.
Светът е лошо устроен,
богатите - със климатици,
а бедните души везден
измират тихо кат мушици.
От тази топлина и ний
ще се стопим кат лойни свещи.
Зад облак слънце да се скрий!
Не ще ли свършат дни горещи?
© Анка Келешева Все права защищены