Къде изчезнал е духът ни,
който имали са нашите деди?
Станали сме роби на страха си
и вместо огън, само той в гърдите ни гори...
Като предани овце сме се предали
в ръцете на алчните си, корумпирани овчари,
болни, злобни и без никаква опора,
предаваме и убиваме най-близките си хора!
Колко струва твоята душа пред Бога грешна?
Оправдан ли си, като си кажеш:
"Човек съм, простено ми е да допусна грешка!"?!?
Вярваш в свободата си, а не осъзнаваш, че си роб!
Сляб си за веригите, как копаеш собствения си гроб...
Потъпкахме си всичко свято - и ценности, и род,
загърбихме, дори и вярата във всевиждащия Бог!
Сега - озлобени, гладни и мизерни,
молим се на медийните идоли за избавление...
Но няма, кой да чуе нашия глас - глас в пустиня!
България е превърната във плачеща робиня!
Българино, кой чакаш да те поведе напред?!?
Кой да дойде, да сложи объркания ти свят във ред?
Няма кой! Загуби сам своите герои,
сам ще бъдеш в жестоките двубои...
© Викторио Все права защищены
Как ще се събуди този наш заспал народ? Къде са и будителите, нали те трябва, да разбудят заспалите...