Бог раздава радушно на всеки -
светлина и нишан за любов.
Някой мисли: така е навеки,
ще си гребна, кога съм готов.
И гневи се, враждува, търгува
с брат и чужд. Покорява света.
Ненаситен ловува, битува...
не пести плодовити лета.
Но с невярата стават ортаци.
Злобна сянка приспива ума.
Недоглежда житейските знаци,
мръсна пяна подрива дома.
Други следват повеля честита:
"Яж, моли се, обичай", гради.
Твърдостта им творецът изпита
и търпението награди
с челяд читава, младост и здраве,
с мед и мляко, мир, миро и хлеб.
Че всевишната воля по право
с теб работи, а не вместо теб.
© Светличка Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Любящите хора живеят в свят, пълен с обич. Враждебните хора - в свят, пълен с омраза. Същия свят. »