16 нояб. 2013 г., 20:48

За да чувстваш, ти е нужна вяра 

  Поэзия
491 0 1

Пак идва зима. Лятото е спомен.

На есента листата са в земята.

Дървото без листа е - аз без корен.

И аз съм есен, щом не съм в страната.

 

Да, идва зима. Казват, ще е люта.

Три пъти по-студена от горещото.

Сякаш, че обмен е на валута,

както вярата я припокриват свещите...

 

Нека бъде както е написано.

Аз чета, но кой ли го е еня.

Вятърът шуми като момиченце,

с шум от утре почвам да треперя.

 

Никой не разпитва за комфорта,

а сълзите - преходност са просто.

Есента е между двата лоста.

Да си чувал есенно посолство?

 

Два сезона обясняват всичко.

Преходното чезне като пара.

Чувства две са мразя и обичам.

За да чувстваш, ти е нужна вяра.

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така си е! За да чувстваш - ти е нужна вяра!!!
Предложения
: ??:??