Здравей Красавица омайна!
Блестяща в светлини небесни,
В червена топлина безкрайна
Биеща се в гърдит' ми тесни.
Здравей о Ти Девойка скъпа!
Заради Тебе всяка нощ,
Ме мъчи болка гадна тъпа,
Разкъсваща сърцето ми с мощ.
Здравей о Ти - Безкрайна Радост!
В мечтите ми Душата Твоя,
Облечена в красота и Младост,
Ми шепна "Ти ще бъдеш Моя".
Само с едно име останах,
Със спомен за очи прекрасни.
И за мечтите се захванах,
За дни тъй мили, дълги, ясни.
Останах сам с една надежда,
Че ще Те видя аз отново.
Всичко в мене до нея се свежда,
До едно съкровено слово.
Всичко в мене за Тебе страда,
И се надява в самотата,
Че не Ти нося аз досада,
Че не съм пешка във играта.
Че не съм само мигновение,
Което с времето става сиво,
Кат' във вятъра едно птиче пеене,
Коет' някога звучеше мило.
Чуй ме Красавице о моля!
Ще извървя аз път ужасен!
Със смелост и с най-силна воля!
За среща с взора Ти прекрасен.
Ще извървя път до звздите,
Ще се усмихна от далече
И ще ми светят пак мечтите,
С които се сбогувах вече.
Близо до нежният Ти лик,
В компанията ти тогази,
Със все сърце бих искал ази,
Да прекарам всеки моя миг.
Марк Малденов
© Марк Младенов Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »