Къде ли не те търсих!
В ядрото на зората
и вятъра претърсих,
продъних небесата.
Оглеждах песъчинки,
в протоните се взирах
и в капките лъчисти,
но тебе не намирах.
Дори в сърцето гледах,
за тебе извор беше
и винаги бях предан,
живота ми кроеше.
Твореше ти вселени,
отглеждаше душата,
осмисляше промени,
бе истински призната.
Сега те няма. Пушек!
Дим, една химера!
Невидим мим, послушен...
Това си, истино, смутена...
© Георги Бъчваров Все права защищены