29 мая 2021 г., 16:53  

За какво 

  Поэзия » Философская
414 3 12

За какво ми е тази сетивност?
Като птиче ранено се гуши –
ако плиснат сълзѝте проливно,
предизвиква в сърцето ми суши.

 

За какво ми е плахата нежност?
Разцъфтяла метличина, в нива.
Щом пробие твърдта – неизбежно,
избуява, но някак, накриво.

 

За какво ми са тези пътеки?
Щом до кръв израняват нозете,
щом невзетото все е далеко,

а на хвърлей е всичко отнето.

 

Затова са и плахите рими,
филиграни – с любов изковани,
за да знам, че съм тук и ме има,
и сълза, и след мен ще остане.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??