За какво? За какво? И не питам.
Младостта за всеки отминава.
Задъхани сред свойта тишина,
небесната обител без пощада
изрича тайно клетвени слова.
Обричане?.. Живота с шепи дава -
богатство, здраве, лични тържества,
но Любовта е Царствена награда
дошла през портите на вечността.
За себе си разбрах: Не искам драми!
А искам свят обгърнат в светлина!
С разцъфнали цветя над стари клади
без варварски уроци и без пустота.
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены