Обичахме Ви ние, обичахте и Вие нас,
но за последното занятие настъпи час.
Последното хоро ще изиграем в малкия салон,
за последно ще говорим на ученическо-учителски жаргон.
За последен път гнева ти ще търпим,
на 600 метра с потта си ще платим,
последна осморка ще играем
и за оценки вече ще нехаем.
За последно със скок от място ще ни мъчиш
и с наслада двойки ще ни връчиш.
За последен път коремни преси ще броим - пет вместо една,
а ти за последно ще се правиш, че не забелязваш това.
Последно за екипи ще следиш,
последно на всеки неподготвен ще крещиш.
Отсъстващите ще запишеш за последно,
а присъстващите ще изгледаш гневно.
За последно ще ни се смееш иронично,
нещо за теб типично,
но пък и за последно ще ни се радваш,
за последно „симпатяги мои" ще ни казваш.
В сърцата си сме запазили място за теб,
от там излезе този малък куплет.
Двете сълзички е време да изтриеш,
не се срамувай, недей да ги криеш.
© Снежана Все права защищены
Посмях се