Светът изкриви се, съвсем май изкука,
за левче – надежда, за три лева – лука.
Духът ми по мъжки навярно държи се,
но мъж разлигавен, с перчем и изписан.
От днес обещава, че в чалга заслушан,
след третата водка – ревящ, малодушен,
цигарите, сладкото, пак ще откаже
и обич към спорта... Друг път ще докаже.
И мъкне студена, каръшка неделя,
три котета – черни. Подхвърлил съседът.
Духът ми бъртвежи с Луната споделя,
но този филм с чалгата... Няма да гледат!
© Надежда Ангелова Все права защищены