Приспивам, у мен, таралежа.
Ще трябва да бъда добра,
оплетена в жалката мрежа
„За малко пари на ръка“.
Заспива бодливата същност.
Сънливо прекланя глава.
Защо унижавам се, всъщност? -
За малко пари на ръка.
Люлея се в мрежата вяло.
И после, когато умра,
ще зная защо съм живяла -
за малко пари на ръка.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены