От Делти се страхувахме доскоро,
а вече ни заплашва, Омикрон!
Ще сложа пред лицето си отново
маска със капаци… като кон.
Ще крача денонощно с нея в мола.
През нея ще си пия евтин джин.
Маскиран ще си лягам късно в хола.
Със маска ще опитам и стрихнин.
Под маската ще слушам бели рози:
Парчета на Нирвана и Адел!
И с нея ще си боцкам бустер дози
от скъпите ваксини на Шанел.
Така ще се развличам, доживотно,
на воля, с омикрони прикован.
Ще дишам, ще се любя, ще работя
със маска от протрития диван.
Но може би… когато всички хора
изминат карантиненият път,
капакът ще затворим на Пандора,
и вирусите в нас ще отшумят.
Юри
Йовев
Януари
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены