19 апр. 2014 г., 22:45

За мойте песни 

  Поэзия » Гражданская
456 0 0

За моите песни

Аз препрочитам мойте песни
и виждам все пак съм добър,
в тях славя красотите поднебесни,
не правя никому хатър!

Сега аз не се величая.
Не съм аз своя подмазвач!
Аз от това не се нуждая,
не се нуждая и от плач!

Аз от стила си се лаская!
От истината, верността...
За туй,че вечно търся Рая,
и перспективата в света!

Аз искрено се възмущавам,
когато срещна глупостта...
И най-първичен си оставам,
щом нейде срещна красота!

От чувствата съм беззащитен!
Особено във любовта!
И търся и съм ненаситен,
загадките щом зачета!

Какво е празнота и скука,
аз в себе си не съм познал,
и мразя празната наука,
да величая своя бал!

Не съм от вятъра довеян!
От Космоса не съм дошъл!
Не съм Паун самонадеян,
и личност празна, без акъл!
  11.11.1999г. София

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??