За несъстоялия се референдум
Скоро в Европа ще влезем,
сякаш никога не сме били...
Други вместо нас го решиха
и не ни попипаха дори.
Уж на земята си живеем,
а друг живота ни ще реди.
Даже и реакторите ни закриха,
а не ни попитаха дори.
Отново ни мислят за стадо,
което дружно напред да върви
и да вярва и когато страда,
но не ни попитаха дори.
Съвсем скоро ще си тръгна
от моята земя на толкова мечти...
Тук в роднина беден ни превърнаха,
защо не ни попитаха дори?
© Светослав Статев Все права защищены