За няколко дни
За няколко дни разделяш се с мен -
плачеш и страдаш, а аз съм смутен.
Как да те накарам, да разбереш,
че не ще угасне моят копнеж.
Той всеки ден ще ми дава крила
и като птица ще бъде за теб мисълта,
и не ще и позволя да спре да лети,
докато не стигне мястото, където си ти.
Така макар и на стотици километри,
от твойта любов ще съм аз придружен,
а километрите стават на милиметри,
след като постоянно мислиш за мен.
Пък и съвсем скоро аз ще се върна -
не съм отишъл на края на света.
Ще си дойда усмихнат и теб ще прегърна,
и ще почувствам в твойте очи любовта.
И пак ще слушаш моите песни,
да сме завинаги заедно, пак ще мечтаеш.
Аз ще целувам устните ти чудесни
и никога няма с мен да скучаеш.
Пак ще се будиш сутрин щастлива,
защото до теб ще се будя и аз
и няма да има нощи сълзливи,
а само любов и изгаряща страст.
© Владимир Георгиев Все права защищены