Върти се по инерция кълбото
в очакване на градските Недели.
И младите, препили със живота,
не знаят, че пиянството разделя.
Във порите на идващата зима
и леденият поглед на Декември,
се лее най-опиващото вино -
по устните на хорските надежди.
Кръвта кипи под коледна украса,
лъжовно свети новото начало.
Шумът разкъсва ириса на мрака
и разумът се чупи на кристали.
Честито е Рождението Божие!
Дарения - кампании събират.
Да сме добри показваме, че можем -
но този Бог защо не ни разбира?
Върти се по инерция кълбото -
по вените на идващата зима.
И младите, препили със живота,
не знаят, че пиянството убива.
© Деница Гарелова Все права защищены