13 нояб. 2012 г., 13:07

За Планината 

  Поэзия
339 0 1

И в мъртвия език на Планината

се чувства безгранична свобода,

прокрадва се по хребета мъглата

и слиза като бяла тишина.

 

От върховете, остри като пики,

в небето се забива мъдростта,

а облаците с раните привикват,

макар и да проронват по сълза.

 

Дърветата, като пера на птица,

потрепват на великата снага.

Честта на Планината, по войнишки,

те отстояват, въпреки дъжда.

 

Сякаш Планината оживява,

в преследване на главната си цел

и свободата си да отстоява,

тя просто се превръща във орел.

 

Политам на гърба ù към мечтата,

която е простор и красота,

към най-голямото богатство на земята

да имам безгранична свобода.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??