Седя край вира с въдица в ръка
и чакам риболовната сполука.
Синей край мене бистрата вода,
нехая за околната природа.
Един след друг се нижат часовете.
Денят преваля, ромолят водите.
Прелитат птици – пъстроцветна гама.
А риба... все тъй няма!
© Минко Андонов Все права защищены