За стадото
България е стадо без пастир,
крета в мрака без посока,
само вълци в кървав пир,
редят съдбата му безока.
Алчността е техният демон,
- винаги жаден за нечия кръв -
слугуват на всесилния Мамон,
издигнал най-подлия в пръв.
Живее стадото по техен закон,
и все по-мощен е хищният вой,
и агнета млади с вълчи нагон,
зъбите точат за братската лой.
България е стадо без пастир,
крета в мрака без посока,
вълчи вой - надлъж и нашир,
а Бог е твърде, твърде високо.
© Запрян Колев Все права защищены
valia1771
Благодаря!