За свързаността на нещата
Неразделни за тъмнината и светлината,
неразделни са злобата и добротата,
неразделни са радостта ни и тъгата,
както неразделни са небето и земята.
Летен ден – слънцето с лъчи ни гали,
любов и радост във душата пали.
Нежни багри във съзнанието ни плуват,
красиви мечти наивно си пътуват.
Летен ден – силна буря ни спохожда,
страх сърцето ни пробожда,
вятърът безжалостно ни гони,
детето тихо сякаш сълзи рони.
Зимна вечер – виелица и студ навън,
бори се със тях надеждата на коледния звън.
Зимна вечер – бездомници се свиват под снега,
а топъл пламък и усмивки има у дома.
Непрогледен мрак, а самотна звезда отчаянието ни мие.
Слънчев ден, а звярът нейде в ъгъла се крие.
Днес тъжим, а утре смеем се безгрижно.
Всички чувства и картини свързани са с нас верижно.
Да приемаме света, ни учат мъдреците,
а другото е просто дело на мечтите.
© Лиза Все права защищены