Ако можех да говоря,
щях да съм влюбена в теб.
Ако можех да те докосна,
щях да съм влюбена в теб.
Ако погледнех в очите ти,
в забързания градски поток,
щях да съм твоя за целия живот.
Ако те бях закачила случайно,
в скучновата среща,
ако беше отправила
очите си толкова мъдри, смутени,
в нечия случайна забава,
с жаден взор и въпрос,
щях да съм влюбена в теб.
Ако ме беше пожелала,
всред шампанско с шоколад,
щях да се слея с теб.
Ако беше отправила думи,
когато не очаквам, примряла,
щях да съм влюбена в теб.
най-простата и трудна истина е,
че можеше да бъде, можеше,
ако тези думи изговарях,
а не пишех и мълчах.
© Ружа Нейчева Все права защищены