Трябва да пиша.
Искам да пиша.
Защо ли..?
Защото те виждам,
защото те усещам.
Когато си далеч, тишината ненавиждам
... затварям си очите и погледа ти срещам.
Защото трябва да те има,
трябва да си тук.
Когото и да срещна, слушам истина... но мнима.
А искам да живея истински, макар да не е в рима.
Защото когато сутрин се събудя
и слънцето на прозореца почука,
аз сещам се за тебе...
Ти все странно слънчево ме будиш,
поглеждаш ме и се усмихваш като бебе.
Дали причина, за да пиша дадох ти – не зная.
Но поне е ясно –
с теб се чувствам като в рая.
Затова, когато изглежда, че земята срещу мен стои,
ще се върна при теб.
Не мълчи замаян на вратата,
за всичко друго забрави...
сети се за мен от миналото
и абстрактно... пак ме обикни.
© Силвия Янчева Все права защищены