За теб или за мен да се разплача?
Преселени са в тъмен свят душите
и плаче тишината за палача си,
но буренът под стъпките му сит е.
По скърцащата стълба се изкачват
секретните ни пълни досиета.
Пристрастията ни към рая смачква
добрият Господ, който ги изчете.
Ухо наддават облаци и прилепи
към крачките, които съответстват
на истината, в мен и теб изстинала
от срам, че всяко чувство е безгрешно.