Дъжд вали и слънце грее,
тиква на полето зрее.
"Тиквата е царствен плод" -
казва мъдрият народ -
"и вари я, и печи я,
чудна става вкусотия."
В разновидности я има
всяк'ви тиквата любима -
политически най-паче.
Но оказва се обаче,
че във тези тикви няма
мисъл свястна и два грама
и на кухо те дрънчат
щом почукаш всеки път.
Хапваш резен - пфу! - зелена.
Хапваш втори - развалена.
Бре, нали сме познавачи?
Грешка тука има значи.
Стоп! Почакайте за малко.
Политици! Колко жалко.
То при тях по-друго става -
който кух е - управлява.