21 нояб. 2010 г., 23:01

За всички, които казват: "Трудно ми е!" 

  Поэзия » Другая
714 0 5

"When you're struggling with something, look at all the people around you and realize that every single person you see is struggling with something, and to them, it's just as hard as what you're going through."   [Nicholas Sparks]

 

"Когато се бориш с нещо, вгледай се във всички хора около теб и осъзнай, че всеки човек, когото виждаш, се бори с нещо и за него това е също толкова трудна задача, колкото е и за теб!"

------------------------------

Безтрепетните взорове са новите ти същности,

стоиш студен и неподвижен, като порцелан…

Прошепваш полушепи скромности откъслечни

с очакването да замажеш стария таван…

 

Премигвайки с очи безпаметно обезценени,

усещам как и сините им същности треперят…

През сълзи виждам мигове внезапно спрени

и плахите мечти от детството немеят…

 

Презирам утрото, защото то е нова книга,

препълнена със буквите на болката и користта,

омръзна ми да си повтарям многозначно "Стига!"

и думите ми да се сливат във едно със вечността...

 

Крилете ми смениха цветовете си с контрастни,

перфектните им форми се стопиха отведнъж...

Пияните им восъци просъскаха опасно:

Убий я! Довърши я! Не жалей за нея! Дръж!!!

 

Сега вървя и търся без посока пътя,

по който ще успея да открия своята душа,

трошиците на щастието със години кътах,

незнаеща, че бъдещето си така руша...

 

А някога нозете ми не знаеха умора…

Аз стъпвах по сърцето ти, преливащо с любов!

И ти не даваше да споменавам думата „неволя”,

сега съм ехото ù, хленчещо за твоя зов!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Презирам утрото, защото то е нова книга,
    препълнена със буквите на болката и користта,
    омръзна ми да си повтарям многозначно "Стига!"
    и думите ми да се сливат във едно със вечността...

    Всичко зависи от нас! Никой няма да чуе гласа ни, ако сме заровили глави в пясъка! Живей, Мони, и продължавай да твориш, това е призванието ти!
  • Уникална си ! Поздрав !
  • Мъдростта идва с възрастта, идва и с прежевяното...!!!
    "Сега вървя и търся без посока пътя,
    по който ще успея да открия своята душа,
    трошиците на щастието със години кътах,
    незнаеща, че бъдещето си така руша..."

  • Да, и цитата, който си споменала ти е много правилен и точен!
  • Това ми звучи като, цитирам по памет: " Преди да тръгнеш да критикуваш някого си спомни, че не всеки е имал преимуществата, които си имал ти... " Харесвам Спаркс
Предложения
: ??:??