Заблуда
Какво е това,
което човек вечно търси
и разбира ли се в един живот?
Какво е това,
към което Духът води
и оправдава ли страданията
в земния път?
Любов ли е, или омраза,
красота или мрак?
Падение или величие,
изпълняващо волята на небесата?
Объркан когато си към прогрес,
казват, води,
но няма ли и минутка покой
в този век забързан, задъхан
към безкрая и вечността.
Не мисли ти, човече уплашен,
че можеш само с твоите сили
да оправиш света,
защото заблудата в душата ти расте
и постоянно си над бездната
на безнадеждността.
Постой и поспри се,
огледай кипежа около теб
и в света.
Така ще усетиш твоята роля
в голямата игра, наречена - живот.
Така повярвал в своите сили,
на теб самия ще дадеш голямата мощ,
предназначена за други,
вечно отблъсквали те и нощ и ден.
Поспри, почакай,
прегърни търпението
като най-любимата твоя жена.
Усмихни се ведро и щастливо
на малките дребни неща.
Това, без което немислимо е
да живееш и се чувстваш човек,
на което душата се радва,
изчиства сърцето, благославя ума.
Та ти, човече, от Бога създаден си
да си весел и щастлив във вечността.
Изчисти всичко ненужно водещо те
към смъртта.
Не за това Бог създал те е -
да предизвикаш ката ден
демоните в света,
ни борба с тях да водиш.
Не отнемай Божиите права.
© Кети Иванова Все права защищены
на мен ми подейства така,
за което ти благодаря!