От някакъв съвсем случаен дъжд
заченах безпосочна пеперуда,
заченах липса на узряла ръж,
заченах път, по който да се губя,
заченах акрофобни* върхове,
заченах чакане, почти по Бекет,
заченах бяг на дървени коне,
заченах Старец (ала без морето),
заченах всички празни небеса,
заченах всяко неподвижно време...
... и ще родя случаен непознат
до глупост влюбен в спомен за летене.
*Акрофобия (от гръцки: ἄκρον, Akron, което означава „връх, било, край“ и φόβος, Фобос, „страх“) представлява изключителен и/или ирационален страх от височини.
© Росица Все права защищены