Стар бор брои си клоните,
гнездото празното прегръща,
отлитат дните и сезоните,
но птиците не се завръщат.
И черно-бели фотографии,
от плочи бели и студени,
смалили се до епитафии.
Свещичка паля. На колене.
Задушница е. Плачат бабите.
В сърцето мъката запява.
Дори смъртта не е за слабите.
Тежко комуто жив остава.
© Надежда Ангелова Все права защищены