Днес е ден за спомени
не за тъга!
Ден за почитане на нашите "мъртви",
които живеят в наще сърца.
Ден на нашите корени -
почит към рода...
За силната кръв в моите вени
с благодарност свеждам глава.
Какви свещи да паля?
В очите ми пламък гори!
И какво жито да правя -
в гърдите сърцето ми ври.
Горда съм с цял един род,
макар и под земята тихо да е заспал,
нося неговата сила
и чистото име, което ми е дал.
© Natalie Все права защищены