Заклевам те да срещнеш някой като теб,
с очи красиви, но сърце студено като лед!
Забавна, мила и добра да те плени,
после да избяга и с болка силна да те нарани!
Заклевам те да бродиш сам сред всички,
притихнал, молещ се и плачещ за любов!
Да бягаш и да търсиш топлина,
а да намериш само самота!
Залевам те за мен да мислиш нощ и ден,
с друга да не бъдеш, да обичаш само мен!
Объркано да скиташ, да не знаеш накъде
и все към мен да те тегли твоето сърце!
Заклевам те завинаги да бъдеш мой,
мен да виждаш в другите жени!
Самотен и уплашен, да нямаш миг покой,
мисълта да те преследва и цял живот да ти тежи!
© Мариета Байкушева Все права защищены