Познавах в Парламента депутат -
Жена в парламентарните редици!
Помолих я за среща със дебат -
Силикон или естествени кубици?
Тя ме прие - с усмивка в своя дом.
С дискусия решихме мойта драма.
Написахме със нея нов закон,
от който да се ползва всяка дама.
Решихме, че от този - полимер -
Гърди не е нормално да се правят,
а само “атрибути” с топ размер -
Жените с тях полезно да боравят!
Очаквах в Парламента лют отпор
от мачовци в потайни кулоари.
Но влязохме във битка с друг отбор -
с шофиращи в насрещното другари!
Те бяха, там огромно болшинство!
Гордееха се с друга принадлежност.
С голямо, крайно ляво мнозинство
се справиха със нашата небрежност.
Законът ни... дори... не беше чут -
Приеха го, но с хиляди кавички.
И вече... този славен атрибут,
е в Парламента, в чантите на всички!
....
С голям поклон и доза извинение,
към ползващи това произведение!
Юри
Йовев
Октомври
2019 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Моят начин да се шегувам е да казвам истината. Това са най-смешните шеги на света »
С много меки силикони,
днес гласуват се закони!