Закуска
В кутийки восъчни - пчелици работливи
медец са сбрали за деца игриви.
От житцето - брашното бяло меси,
за внучетата баба, пита с песен.
Козици пъргави и витороги носят
мляко - дечица с чашки просят.
Богата ще е таз трапеза - цяла
за децата с мляко, мед и пита бяла.
© Поли Тодорова Все права защищены