ЗАКЪРНЕЛИ КРИЛЕ - 2
Крилете ни са закърнели -
остана само прах... и пух.
А облаците накъде ли
носят крилатия им дух?
Замлъкна школският звънец -
стрехата пък... хотел е -
ЕКО. И сякаш съм крадец -
мечтите ми са тук поспрели...
Прекрасно е! Предлагат млин,
пататник, хляб на жар -
сладни горчивият пелин.
Тук беше някога олтар...
Боготворим до днес учителя си строг.
И чисти бяхме. Бяхме... еко!
Охлузените колене, сълзите са на този праг.
Крилете ни са там. Далеко.
© Деметра Василева Все права защищены